16 July 2019

Што сега?

Дури и јас, иако претпоставував дека сета оваа фарса ќе заврши скоро, сепак сметав дека тоа „скоро“ ќе биде некаде на пролет!
Конечно отворена истрага за криминалните дејанија, не на Боки 13 и Зоки Кичеец туку како што директно посочуваат сите инволвирани, а и сите ние знаеме Катица Јанева, недопирливата „челична дама“ и глава на Специјалното Јавно Обвинителство.
Специјалното Јавно Обвинителство (СЈО) претставува пара институција на чија дивоградба амин дадоа сите политички субјекти во државата (освен тогашната пратеничка од редовите на СДСМ, Солза Грчева).
Никола Груевски, наоѓајќи се немоќен пред притисоците од западот и верувајќи дека сепак, колку толку ќе добие фер шанса да ја докаже својата страна од вистината која како што самиот тврдеше а и ние од минатата недела се уверивме, се разликува од перцепцијата која т. н. „бомби“ ја создадоа кај обичниот народ даде амин на истото тоа СЈО!
Груевски е индиректно виновен што дозволи да започне т. н. „пржински процес“ и се што понатаму се случи. Мислам дека ни на крај памет не му беше како сето ова ќе заврши и до каде ќе оди лудилото на Зоран Заев и СДСМ и на Катица Јанева и СЈО како негов инструмент и продолжена рака.
И додека многу се надеваа на правда, мал број на луѓе во оваа наша напатена земја беа свесни дека од дивоградба институција небива! Основите на СЈО беа поставени надвор од Уставот на Република Македонија, а такво беше и неговотоделување.
Сега кога е повеќе од јасно дека деновите на СЈО се одбројани, се поставува прашањето „Што сега“?
Сакам да ги поздравам сите „слободоумни граЏани“, следниот пат обидете се да ја видите поголемата слика!

No comments:

Post a Comment