12 July 2019

Гревот на Груевски и Јанкулоска

Во текот на вчерашниот ден искочи целата снимка од разговорот помеѓу Груевски и Јанкулоска кој се одвивал веднаш по изборите оддржани во јуни 2011 година.
Од слушањето на целиот разговор се добива сосема друга претстава за сето она што се случувало по убиството на Мартин Нешкоски од страна на Игор Спасов - Спасе.
Имено, јасно се гледа дека премиерот Груевски и министерката Јанкулоска немаат поим за тоа што се случило за време на прославата на победата на ВМРО-ДПМНЕ, а шефот на обезбедувањето на премиерот, Дејан Митрески - Урко се обидел да го „спаси“ својот пријател „Спасе“ без знаење на Груевски или било кој од државното раководство и раководството на ВМРО-ДПМНЕ.
Од целата снимка јасно се гледа дека единствената вина на Груевски и Јанкулоска е неинформираноста и заблудата во која ги донеле нивните подредени, како и желбата за строго почитување на законите и процедурите за работење во МВР.
Јанкулоска е преоптоварена со тоа што Спасе присуствувал на прославата без било каква писмена наредба, надвор од процедурата за работење на МВР.
Денес, гледаме како без проблем се унапредуваат и поставуваат лица без потребно образование и квалификации надвор од процедурите и за тоа сите си свиркаат и ќутат.
За крај, Груевски и Јанкуловска се виновни единствено за слепото почитување на законите и процедурите за работа, давајќи шанса на т.н. „експерти“ да цветаат за време на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ, а притоа запоставувајќи ги лојалните партиски кадри кои воопшто не беа необразовани или непрофесионални туку единственото нешто што им недостигаше е искуството!

Во продолжение слушнете го разговорот па самите проценете:

Целиот разговор помеѓу Груевски и Јанкуловска за Нешковски от rutube_account_7124286 на Rutube

No comments:

Post a Comment