14 March 2016

Македонија во Третата Светска Војна?!

Не, не е грешка, не е историски текст туку анализа на се што ни се случува во изминатава година!
Се започна со фамозните „бомби“ на црпнатиот од Муртино самопрогласен иден лидер на овој напатен народ, ако може да се нарече лидер на СДСМ, Зоран Заев. Јас на 11 Мај минатата година го напишав текстот со наслов „Каде со тој памет“ во кој наведов дека главната причина за се, ама буквално се што ни се случува е т.н. Турски ток! Вртењето на грб на САД односно на тие чии интереси САД ги застапува (а ќе ги наведам подоле во овој текст) очигледно скапо ги чини сите оние лидери кои се согласија на овој проект и се приклонија кон Русија и Путин! Ердоган, Ципрас, Груевски, Вучиќ, Орбан! Сите овие лидери на земјите низ кои требаше да поминува рускиот гасовод се соочуваат со силни потреси од опозицијата која по правило е финансирана од Џорџ Сорос!
Македонија е најголемата жртва на оваа асиметрична војна, за која мислам дека полека но сигурно го отвора фронтот на Третата Светска Војна!