25 October 2012

Навреденото „женско лоби“

Некаква си група на госпоѓи кои се нарекуваат себе си „женско лоби“ (а никој не знае за што тоа тие лобираат) биле навредени од говорот на Премиерот Груевски кој го одржа на свечената академија по повод празникот „23 Октомври - ден на македонската револуционерна борба“. Премиерот во својот говор напомена дека најголем проблем и најголем предизвик за Македонците во деншницата е наталитетот. Напомена дека наталитетот е алармантно низок и дека Македонија се повеќе станува земја на старци. Премиерот рече дека наместо некои да се знимаваат со вистинските проблеми на Македонското општество тие наметнуваат проблеми од типот „правата на хомосексуалците“, со што во општеството уште повеќе наметнуваат искривени вредности.
Горе споменатите госпоѓи денес се сретнаа лично со Премиерот Груевски и му посочиле дека жените не се машини за раѓање, дека главен проблем за падот на наталитетот е сиромаштијата и дека било навредливо што жените ги гледал како машини за репродукција!