19 March 2012

Што всушност се случува!

Петорица насилници нападнале полицаец вон должност кој бил со неговата малолетна ќерка која има само 10 години, тие физички го нападнале, го легнале на земја и почнале да го удираат. Kога тргнале кон неговата ќерка полицаецот го извадил пиштолот и убил двајца од насилниците.
Насилници во автобус нападнале малолетни момчиња и им оставиле видливи траги по телото и лицето.
Четворица насилници од 18 до 20 годишна возраст нападнале средовечна жена.
Група од повеќе од десетина насилници нападнале 66 годишен човек.

Мислам дека повеќе не треба да набројувам. Сите ние кои имаме чиста свест и здрав разум кога го читаме текстот веднаш можеме да кажеме кој е виновен во наведените состојби, проблемот настанува тогаш кога ќе ја кажеме етничката припадност на жртвите или напаѓачите!
Сепак, додека некој организира насилни протести дршејќи и тепајќи се што ќе му дојде пред него, некој друг организира „марш на мирот“ со надеж дека ќе има мир! Само за потсетување, примирје бара поразената страна!
Јас искрено се надевам дека работите ќе се смират, дека група на исфрустрирани деликвенти нема да допринесат за тоа да сите ние заборавиме што е нормално а што не!