25 November 2010

Позитивна дискриминација

Универзитетските професори се побунија поради тоа што заменик премиерот Абдилаќим Адеми и народниот правобранител Изет Меџити побарале правична застапеност во нивната афела. Не знам што е нејасно? Според професорите, проблем било тоа што за да биде професор требало квалификација и квалитет! Јас би ги запрашал, дали за да се биде доктор не треба квалификуваност?! Дали секој може да биде полицаец?! Дали за останатите држвни службеници не треба квалификација?!!!

Ова почитувани професори се вика позитивна дискриминација, систем со кој на факултетите се запишуваа студенти со многу послаб успех само затоа што не беа Македонци, додека Македонците останаа извисени! Дали мислевте досега дека Вие нема да дојдете на ред? Касно Ви текна!!!No comments:

Post a Comment