26 November 2010

А1 телевизија

Не знам дали Велија се труди толку, ама за оваа година тој и неговата А1 ми се некако омилена тема за обработка. Она кое што вечерва се случи пред А1 телевизија е навистина срамно. Организирани структури во државата се обидоа да исценираат полициски пуч и насилно превземање на А1 телевизија, за среќа вистината многу брзо излезе на виделина!

Велија Рамковски е човек кој што сака да се покаже себе си како успешен бизнисмен и визионер кој знае што е добро за овој народ, за жал Велија е само еден обичен манипулант и човек кој што парите ги прави со измами, манипулации и криминални трансакции.

Велија во 1997 година од Американскиот фонд за развој на медиуми зема 1,4 милиони долари наменски заем за подобрување на техничката опременост на А1 телевизија, пари кои тој ги троши за купување на замрзнати пилиња преку својата фирма „Вемакс“ само две недели откако ги земал парите, а со фиктивни фалсификувани фактури се обидува да ја прикрие оваа измама!

Велија во повеќе наврати се обидува да се прикаже себеси како единствена надеж за Македонските земјоделци, притоа вешто прикривајќи го својот дел од грабежот кој тој им го има направено! Велија Рамковски како сопственик на „Хедис“ остана должен кон „Сведмилк“ 1,8 милиони евра, пари кои ќе завршеа кај истите тие земјоделци!!!

Велија е најобичен преварант, исто како и оние кои ги има во секое маало, во секоја населба, кои пробуваат на ситно да ве зезнат за кутија цигари, за 50 денари, како оние кои една недела ќе се запишуваат во малската продавница па потоа ги снемува, со една разлика, Велија имаше повеќе среќа во животот, барем до сега! Ќе видиме како ќе го служи среќата понатаму!

Велија свесно се крие зад своите медиуми (А1, Време и Шпиц) и преку нив се обидува да го сокрие својот криминал. Велија свесно го спречува работењето на Управата за Јавни Приходи и со тоа директно го крши законот, а на крајот на сето тоа се труди да се прикаже себе си за жртва! Дали ќе дозволиме сето ова да му помине, мислам дека не!!!

25 November 2010

Позитивна дискриминација

Универзитетските професори се побунија поради тоа што заменик премиерот Абдилаќим Адеми и народниот правобранител Изет Меџити побарале правична застапеност во нивната афела. Не знам што е нејасно? Според професорите, проблем било тоа што за да биде професор требало квалификација и квалитет! Јас би ги запрашал, дали за да се биде доктор не треба квалификуваност?! Дали секој може да биде полицаец?! Дали за останатите држвни службеници не треба квалификација?!!!

Ова почитувани професори се вика позитивна дискриминација, систем со кој на факултетите се запишуваа студенти со многу послаб успех само затоа што не беа Македонци, додека Македонците останаа извисени! Дали мислевте досега дека Вие нема да дојдете на ред? Касно Ви текна!!!