20 September 2010

World War III

Пред околку една година започна сета фама околу 2012, за тоа како тоа ќе биде крајот на светот, за календарот на Маите и пророштвата на Нострадамус. Тогаш отприлика искочи и филмот 2012. Копајќи по интернет и барајќи нешто поконкретно случајно налетав на предвидувањата на Вангелија Пандева Димитрова или Вангелија Гуштерова или на сите нас позната како баба Ванѓа. Иако сум сигурен дека сите ја знаете како баба Ванѓа од Бугарија многу малку знаат дека Баба Ванѓа е струмичанка, т. е. таа е родена во Струмица.
Баба Ванѓа почина во 1996 година, но таа уште во 80-тите на минатиот век има дадено цела листа на пророштва се до крајот на светот, еве ви ЛИНК до сите нив! Она што мене ми боде очи е Ноември 2010, почеток на Трета Светска Војна, како и начинот на кој таа војна ќе започне и ќе се води, а тоа е како нуклеарна војна односно со нуклеарни напади од страна на Исламските екстремисти! Ако се земат во предвид и најновите извештаи на тајните и разузнавачките служби на Велика Британија и Франција каде што се вели дека заканите од терористички напади врз нивните главни градови не била никогаш поголема тогаш сето ова сценарио ми изгледа како многу веројатно!
Се надевам дека и ова предвидување на баба Ванѓа како и сите други апокалиптични предвидувања ќе бидат дел од многуте кои никогаш не се оствариле, а светот ќе продолжи да чекори кон просперитет и подобра иднина!

No comments:

Post a Comment