14 February 2008

...горите, висојте и по теб херојте Македонијо...

Горите и висовите сеуште стојат, но хероите ги има се помалку, барем оние вистинските! Се повеќе има исфрустрирани типчиња и спонзоруши кои мислат дека бруталната сила и парите се се во животот!!! А што е со моралот?! Што се случува со вистинските семејни вредности?! Можеби тоа се случува затоа што ни е ваква државата или пак таа е ваква затоа што ние сме такви? Јајцето или кокошката? Без разлика на се, ние си продолжуваме да бараме задоволство во другарките на нашите ќерки или пак во нивните другари, зависно од афинитетите!!! Но дали некогаш сме се запрашале како ќе изгледа семејството за еден век или пак многу поскоро од тоа?! Размисли и смени нешто или пак спреми се да се соочиш со последиците од ваквото живеење!

No comments:

Post a Comment